ZA SVE LJUBITELJE KULTNE TRILOGIJE: Vino „Gospodar prstenova“ je sjajan novogodišnji poklon

21/12/2017

Zanimljivosti

Gospodar prstenova

Skoro 14 godina je prošlo od lansiranja trećeg i poslednjeg dela filma triologija „Gospodar prstenova“ i tri godine od filma „Hobit“. Triologija i „Hobit“ delo su pisca Tolkina, a ekranizacija njegovih priča jedno je od najvernijih u savremenoj kinematografiji. Neki čak kažu da su ovo jedine knjige koje su dobre koliko i knjiga, a filmovi kao i knjige, su i dan danas veoma popularni i kulturno bitni. Zbog toga je Warner Bros objavio novi brend vina koji predstavlja pravi omaž Tolkinovom stvaralaštvu.

Vina „Gospodar prstenova“ predstavljaju seriju od 4 limitirana izdanja vina i proizvod su saradnje Warner Bros. i vinarije Lot18. Ljubitelji triologije lako će prepoznati imena ovih 4 vina: Aragorn, Galadriel, Frodo i Gandalf. Svako vino sadrži različit stil i ukus savršeno uparen sa likom čije ime nose.

Vino

  • Aragorn Appellation Lussac - St. Émilion Contrôlée – je mešavina koju čini 80% Merlota, 15% Kaernea i 5% Malbeka i opisano je kao „vino dostojno kralja moćnog i časnog kao što je Aragorn“. Boca ovog vina košta 25 dolara.
  • Vino Galadriel Bordeaux Blanc opisano je kao vino „oštrog cirkusnog ukusa sa izuzentnom koncentracijom“.
    - Baš kao što Galadrielova pojava obasjava sve svojim prisustvom i ovo impresivno belo vino je prava personifikacija njene jačine i mudrosti, koje odmah očarava svojom gracioznom paletom ukusa – piše na sajtu brenda. Za ovo vino je potrebno izdvojiti 18 dolara.
  • Frodo Lodi Old Vine Zinfandel je „čisto kao srce Hobita“.
    - Baš kao što su Hobiti izdržljiviji nego što izgledaju, takva su i stara vina koja su pomešana u ovom jedinstvenom crnom vinu, koja su uspela da prežive decenijama i da procvetaju, uprkos svim šansama – opisano je na sajtu. Ovo vino košta 20 dolara.
  • Za vino Gandalf Monterey County Pinot Noir kažu da je „neumoljivo na prvi pogled, ali brzo otkriva svoj duh i upornost. Ukus crne maline i alpino jagodom, pomešan sa ukusom šume, baca čini na vas i tera vas da ga pijete gutljaj za gutljajem“. Cena ovog čarobnjačkog vina je 20 dolara.

Samo 6000 boca od svake vrste vina je dostupno, a možete ga nabaviti ekskluzivno samo na sajtu lot18.com/lordoftherings.  

Ako imate nekog ko obožava ovu popularnu triologiju, vino sa njegovim omiljenim likom predstavlja sjajan poklon za Novu godinu.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...