ZA SVE LJUBITELJE KULTNE TRILOGIJE: Vino „Gospodar prstenova“ je sjajan novogodišnji poklon

21/12/2017

Zanimljivosti

Gospodar prstenova

Skoro 14 godina je prošlo od lansiranja trećeg i poslednjeg dela filma triologija „Gospodar prstenova“ i tri godine od filma „Hobit“. Triologija i „Hobit“ delo su pisca Tolkina, a ekranizacija njegovih priča jedno je od najvernijih u savremenoj kinematografiji. Neki čak kažu da su ovo jedine knjige koje su dobre koliko i knjiga, a filmovi kao i knjige, su i dan danas veoma popularni i kulturno bitni. Zbog toga je Warner Bros objavio novi brend vina koji predstavlja pravi omaž Tolkinovom stvaralaštvu.

Vina „Gospodar prstenova“ predstavljaju seriju od 4 limitirana izdanja vina i proizvod su saradnje Warner Bros. i vinarije Lot18. Ljubitelji triologije lako će prepoznati imena ovih 4 vina: Aragorn, Galadriel, Frodo i Gandalf. Svako vino sadrži različit stil i ukus savršeno uparen sa likom čije ime nose.

Vino

  • Aragorn Appellation Lussac - St. Émilion Contrôlée – je mešavina koju čini 80% Merlota, 15% Kaernea i 5% Malbeka i opisano je kao „vino dostojno kralja moćnog i časnog kao što je Aragorn“. Boca ovog vina košta 25 dolara.
  • Vino Galadriel Bordeaux Blanc opisano je kao vino „oštrog cirkusnog ukusa sa izuzentnom koncentracijom“.
    - Baš kao što Galadrielova pojava obasjava sve svojim prisustvom i ovo impresivno belo vino je prava personifikacija njene jačine i mudrosti, koje odmah očarava svojom gracioznom paletom ukusa – piše na sajtu brenda. Za ovo vino je potrebno izdvojiti 18 dolara.
  • Frodo Lodi Old Vine Zinfandel je „čisto kao srce Hobita“.
    - Baš kao što su Hobiti izdržljiviji nego što izgledaju, takva su i stara vina koja su pomešana u ovom jedinstvenom crnom vinu, koja su uspela da prežive decenijama i da procvetaju, uprkos svim šansama – opisano je na sajtu. Ovo vino košta 20 dolara.
  • Za vino Gandalf Monterey County Pinot Noir kažu da je „neumoljivo na prvi pogled, ali brzo otkriva svoj duh i upornost. Ukus crne maline i alpino jagodom, pomešan sa ukusom šume, baca čini na vas i tera vas da ga pijete gutljaj za gutljajem“. Cena ovog čarobnjačkog vina je 20 dolara.

Samo 6000 boca od svake vrste vina je dostupno, a možete ga nabaviti ekskluzivno samo na sajtu lot18.com/lordoftherings.  

Ako imate nekog ko obožava ovu popularnu triologiju, vino sa njegovim omiljenim likom predstavlja sjajan poklon za Novu godinu.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...