Zdrave namirnice koje uvek treba da imate u svom ZAMRZIVAČU

17/03/2018

Zanimljivosti

Zamrznute višnje

Svima se nekada nešto desilo da dođemo kući iz prodavnice, a zaboravimo da kupimo bitan sastojak za ručak koji smo zamislili. To može biti vrlo frustrirajuće, ali ima nekih namirnica bez kojih nikada ne morate da ostanete.
Ove namirnice će vam olakšati kuvanje, pretvoriti običnu večeru u nešto izvrsno, pritom mogu da vam stoje godinama u zamrzivaču, a da zadrže svoje nutrijente.

1. Orašasti plodovi

Da li ste znali da orašastim plodovima produžavate vek trajanja ako ih zamrznete? Bilo da stavljate šaku badema u pravljenju smutija ili dodajete lešnike u salatu, orašasti plodovi obogaćuju svako jelo svojom punoćeom i specifičnim ukusom. Samo ih izvadite sat vremena pre nego što želite da ih koristite, i kada se otkrave biće jednako ukusni kao da ste ih upravo kupili.

Orašasti plodovi

2. Pesto

Pesto sos je veoma ukusan i veoma zdrav. Kada ga pravite, napravite duplu porciju i zamrznite je. Tako ćete uvek imati svež pesto sos koji možete brzo da odmrznete i iskoristite kad god ste u stisci sa vremenom.

Pesto

3. Šumsko voće

Bilo da ste kupili sveže ili već zamrznuto, bobičasto voće sjajno podnosi niske temperature. Proces zamrzavanja čuva nutrijente ovog voća, tako da je uvek zdravo. Ima li šta lepše nego jesti jagode ili maline u sred zime?
Odlične su i u smutiju, a lako od njih možete napraviti i zdrav sladoled ili ih ubaciti u fil za tortu.

Smrznuto šumsko voće

4. Đumbir

Kada sledeći put kupite svež đumbir, stavite ga u zamrzivač kako biste mu produžili rok trajanja. Možete ga narendati u supe, gulaš, u šejkove i smutije, čak i u limunadu i čaj – slaže se sa svim. Plus, đumbir se mnogo lakše renda kada je zamrznut.

Đumbir

5. Smrznuti spanać

Mnogi polemišu da zamrznut spanać nikada nema isti ukus kao svež, ali to je već stvar ukusa. Ono što možemo sigurno da tvrdimo je da imaju isto nutrijenata. Pošto sveže povrće vene brže nego što mi možemo da ga pojedemo, kesa spanaća u zamrzivaču nekad će vam veoma koristiti.

Spanać

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...