Zdrave namirnice koje uvek treba da imate u svom ZAMRZIVAČU

17/03/2018

Zanimljivosti

Zamrznute višnje

Svima se nekada nešto desilo da dođemo kući iz prodavnice, a zaboravimo da kupimo bitan sastojak za ručak koji smo zamislili. To može biti vrlo frustrirajuće, ali ima nekih namirnica bez kojih nikada ne morate da ostanete.
Ove namirnice će vam olakšati kuvanje, pretvoriti običnu večeru u nešto izvrsno, pritom mogu da vam stoje godinama u zamrzivaču, a da zadrže svoje nutrijente.

1. Orašasti plodovi

Da li ste znali da orašastim plodovima produžavate vek trajanja ako ih zamrznete? Bilo da stavljate šaku badema u pravljenju smutija ili dodajete lešnike u salatu, orašasti plodovi obogaćuju svako jelo svojom punoćeom i specifičnim ukusom. Samo ih izvadite sat vremena pre nego što želite da ih koristite, i kada se otkrave biće jednako ukusni kao da ste ih upravo kupili.

Orašasti plodovi

2. Pesto

Pesto sos je veoma ukusan i veoma zdrav. Kada ga pravite, napravite duplu porciju i zamrznite je. Tako ćete uvek imati svež pesto sos koji možete brzo da odmrznete i iskoristite kad god ste u stisci sa vremenom.

Pesto

3. Šumsko voće

Bilo da ste kupili sveže ili već zamrznuto, bobičasto voće sjajno podnosi niske temperature. Proces zamrzavanja čuva nutrijente ovog voća, tako da je uvek zdravo. Ima li šta lepše nego jesti jagode ili maline u sred zime?
Odlične su i u smutiju, a lako od njih možete napraviti i zdrav sladoled ili ih ubaciti u fil za tortu.

Smrznuto šumsko voće

4. Đumbir

Kada sledeći put kupite svež đumbir, stavite ga u zamrzivač kako biste mu produžili rok trajanja. Možete ga narendati u supe, gulaš, u šejkove i smutije, čak i u limunadu i čaj – slaže se sa svim. Plus, đumbir se mnogo lakše renda kada je zamrznut.

Đumbir

5. Smrznuti spanać

Mnogi polemišu da zamrznut spanać nikada nema isti ukus kao svež, ali to je već stvar ukusa. Ono što možemo sigurno da tvrdimo je da imaju isto nutrijenata. Pošto sveže povrće vene brže nego što mi možemo da ga pojedemo, kesa spanaća u zamrzivaču nekad će vam veoma koristiti.

Spanać

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...