ZIMA DOLAZI: Svi fanovi kultne serije sada mogu večerati u GAME OF THRONES ledenom hotelu

23/01/2018

Zanimljivosti

Hotel

Serija „Games of Thrones“, tj. „Igra predstola“ je jedna od najpopularnijih serija našeg vremena. Za kratko vreme postala je pravi fenomen i obuzela ceo svet, pa i našu zemlju.

Zato nije ni čudo što se neko dosetio da napravi hotel koji je posvećen baš ovoj seriji.

Hotel

Televizijska kuća HBO udružila se sa Lapland Hotels SnowVillage i napravili su ledeni hotel na severu Finske. Sagrađen je od 400 tona leda, a skulpture su radili poznati ukrajinski, ruski, poljski i litvanski umetnici. Temperatura je ledenih -5 stepeni, a ovaj kompleks ima 14 soba i 10 apartmana u kojim možete da prenoćite.

Hotel

Svi detalji su verno preslikana vizija iz serije i imate utisak kao da ste ušetali u nju.

U Ice Bar-u, umotani u ćebiće možete uživati u šolji okrepljujuće tople čokolade ili u koktelima koji se služe u čašama od leda, a napravljeni su od nordijskih sastojaka.

Hotel

Ako ogladnite, možete večerati kao kraljevi i kraljice u restoranima Led ili Sneg, u kojima su stolovi takođe napravljeni od leda.
Tu možete probati specijalitete poput fileta od irvasa, kuvanog svinjskog stomaka ili izabrati jelo koje uključuje više različitih specijaliteta – hladno dimljeni irvas, hladno dimljeni losos, kavijar od bele ribe, džem od moroške (vrsta maline koja raste samo u hladnim predelima) i lapski sir.

Hotel

Zbog hladne klime u hotelu, Lapland preporučuje da u njemu provedete samo jedno noćenje, kao i da ponesete punu zimsku opremu. Ukoliko je nemate, možete je iznajmiti u hotelu po ceni od 18 dolara za dan.
U svako prenoćište u ovom hotelu uključena je vođena tura po Snežnom selu i topli doručak na bazi švedskog stola.

Hotel

Za jedno prenoćište u običnoj sobi treba izdvojiti 230 dolara, dok apartmani koštaju od 420 dolara za noć, pa naviše.

Iako cifra nikako nije mala, gomila rezervacija od strane fanova koji žele da provedu noć u hotelu koji oslikava njihovu omiljenu seriju pristiže svakog dana.

Ukoliko ste i vi pasionirani obožavalac i želite da iskusite ovaj hotel, moraćete da požurite sa svojom rezervacijom – radi samo do aprila.

Hotel

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...