ŽIVEO SIR! Balkanski festival sireva održava se za vikend u Beogradu

12/10/2017

Zanimljivosti

Sir

Mmm, taj ukusni sir. Neizbežan je na pici, u sendviču i svakom jelu daje neku posebnu čar. Meze se ne može zamisliti bez njega, a i zašto bi kada je tako preukusan.

Ako jednostavno obožavate ovu mlečnu namirnici, imamo dobru vest za vas!

14. i 15. oktobra u Domu omladine u Beogradu održava se šesti po redu „Balkan Cheese Festival“.

Na ovoj manifestaciji biže izloženi autohoni sirevi Balkana, a posetiocima će biti predstavljeno oko 300 različitih sireva iz Srbije, Crne Gore , Bosne i Hercegovine.

Francuska je zemlja gost ovog festivala, pa će ljubitelji smrdljivih sireva na posebnim prezentacijama moći da razgledaju i sirne delikatese ove zemlje.

Plakat za Festival sira

Festival bilo koje vrste hrane ne bi bio kompletan bez degustacije, tako da će posetioci imati priliku da probaju interesantne, retke i veoma neobične vrste sireva. Pošto vino idealno ide uz ovu mlečnu namirnicu, stručnjaci će objašnjavati koje vino je najbolje piti sa kojoj vrstom sira.

Cena jednodnevne ulaznice sa degustacijom je 250 dinara, a ulaznice su dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Festival će raditi od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju, tj. 14. i 15. oktobra.

Ako nemate većih planova za vikend, prošetajte do Doma omladine, probajte razne đakonije i možda pronađite neki novi ukus koji će postati omiljen na vašoj trpezi.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...