ŽIVEO SIR! Balkanski festival sireva održava se za vikend u Beogradu

12/10/2017

Zanimljivosti

Sir

Mmm, taj ukusni sir. Neizbežan je na pici, u sendviču i svakom jelu daje neku posebnu čar. Meze se ne može zamisliti bez njega, a i zašto bi kada je tako preukusan.

Ako jednostavno obožavate ovu mlečnu namirnici, imamo dobru vest za vas!

14. i 15. oktobra u Domu omladine u Beogradu održava se šesti po redu „Balkan Cheese Festival“.

Na ovoj manifestaciji biže izloženi autohoni sirevi Balkana, a posetiocima će biti predstavljeno oko 300 različitih sireva iz Srbije, Crne Gore , Bosne i Hercegovine.

Francuska je zemlja gost ovog festivala, pa će ljubitelji smrdljivih sireva na posebnim prezentacijama moći da razgledaju i sirne delikatese ove zemlje.

Plakat za Festival sira

Festival bilo koje vrste hrane ne bi bio kompletan bez degustacije, tako da će posetioci imati priliku da probaju interesantne, retke i veoma neobične vrste sireva. Pošto vino idealno ide uz ovu mlečnu namirnicu, stručnjaci će objašnjavati koje vino je najbolje piti sa kojoj vrstom sira.

Cena jednodnevne ulaznice sa degustacijom je 250 dinara, a ulaznice su dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Festival će raditi od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju, tj. 14. i 15. oktobra.

Ako nemate većih planova za vikend, prošetajte do Doma omladine, probajte razne đakonije i možda pronađite neki novi ukus koji će postati omiljen na vašoj trpezi.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...