ŽUT I NORMALAN JE DOSADAN: Nije u pitanju fotošop - kukuruz u BOJAMA DUGE zaista postoji!

25/04/2017

Zanimljivosti

Šareni kukuruz

Ukoliko ste na društvenim mrežama videli fotografije raznobojnog kukuruza i pomislili kako ih je neko baš profesionalno fotošopirao, imamo novosti za vas – uopšte nije reč o fotomontaži, u pitanju je nova vrsta kukuruza.

Izgleda da je ljudima dosadila uobičajena žuta boja kukuruza, pa je rešio da malo ulepša stvari i stvori kukuruz u svim duginim bojama.
Ovaj kukuruz zove se Glass Gem i izmišljen je, pa gde drugo, nego u Americi.

Pokojni farmer iz Oklahome, Karl Barns, ukrštao je različite vrste tradicionalnog kukuruza, čuvao semenje najživljih boja i potom ih sadio. Rezultat predanog rada i godina ukrštanja bio je ovaj raznobojni kukuruz.
Kada se kukuruz u duginim bojama meša sa tradicionalnim kukuruzom, stvara se nova vrsta. Svake godine, boje kukuruza su sve življe i različitije.
Nastala je prava popmama za semenjem ovog kukuruza i kompanija Native Seeds koja je zadužena za njegovu distribuciju jedva da je stizala da ispuni sve porudžbine. Stvari su eskalirale tako da su mnogi farmeri počeli sa ukrštanjem i dobijanjem svojih šarenih kukuruza. Toliko je postao popularan da čak ima i stranica na društvenoj mreži Fejsbuk posvećena dobijanjem i gajenjem ovog kukuruza.

Šareni kukuruz

Od njega mogu da se prave i kokice, ali ne  - neće biti u duginim bojama, dobićete obične bele kokice.
Ovaj šarenoliki kukuruz je navodno istog ukusa kao i tradicionalni, bez obzira na njegovu boju.

Šareni kukuruz

Moramo priznati zaista lepo izgleda, ali i nije nam baš primamljiv za jelo. Za slikanje – svakako, ali za tanjir i ne baš.
Frapućino u duginim bojama (o čemu više možete saznati ovde) nekako smo i progutali, ali kukuruz u istim nijansama malo je teži zalogaj.
Iako je lep, nekako nam deluje…pogrešno.

Šta vi mislite?

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...