ŽUT I NORMALAN JE DOSADAN: Nije u pitanju fotošop - kukuruz u BOJAMA DUGE zaista postoji!

25/04/2017

Zanimljivosti

Šareni kukuruz

Ukoliko ste na društvenim mrežama videli fotografije raznobojnog kukuruza i pomislili kako ih je neko baš profesionalno fotošopirao, imamo novosti za vas – uopšte nije reč o fotomontaži, u pitanju je nova vrsta kukuruza.

Izgleda da je ljudima dosadila uobičajena žuta boja kukuruza, pa je rešio da malo ulepša stvari i stvori kukuruz u svim duginim bojama.
Ovaj kukuruz zove se Glass Gem i izmišljen je, pa gde drugo, nego u Americi.

Pokojni farmer iz Oklahome, Karl Barns, ukrštao je različite vrste tradicionalnog kukuruza, čuvao semenje najživljih boja i potom ih sadio. Rezultat predanog rada i godina ukrštanja bio je ovaj raznobojni kukuruz.
Kada se kukuruz u duginim bojama meša sa tradicionalnim kukuruzom, stvara se nova vrsta. Svake godine, boje kukuruza su sve življe i različitije.
Nastala je prava popmama za semenjem ovog kukuruza i kompanija Native Seeds koja je zadužena za njegovu distribuciju jedva da je stizala da ispuni sve porudžbine. Stvari su eskalirale tako da su mnogi farmeri počeli sa ukrštanjem i dobijanjem svojih šarenih kukuruza. Toliko je postao popularan da čak ima i stranica na društvenoj mreži Fejsbuk posvećena dobijanjem i gajenjem ovog kukuruza.

Šareni kukuruz

Od njega mogu da se prave i kokice, ali ne  - neće biti u duginim bojama, dobićete obične bele kokice.
Ovaj šarenoliki kukuruz je navodno istog ukusa kao i tradicionalni, bez obzira na njegovu boju.

Šareni kukuruz

Moramo priznati zaista lepo izgleda, ali i nije nam baš primamljiv za jelo. Za slikanje – svakako, ali za tanjir i ne baš.
Frapućino u duginim bojama (o čemu više možete saznati ovde) nekako smo i progutali, ali kukuruz u istim nijansama malo je teži zalogaj.
Iako je lep, nekako nam deluje…pogrešno.

Šta vi mislite?

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...