Beogradski restorani otvaraju vrata za životinje-na sve većem broju ulaza nalepnica

01/04/2019

Zanimljivosti

Kada nakon duge šetnje sa svojim ljubimcem poželite da se u nekom restoranu ili kafiću uz omiljeni  napitak ugrejete ili osvežite postavlja se pitanje šta ćete sa svojim kućnim ljubimcem? Od sada to više neće biti problem, jer je sve veći broj restorana otvorio svoja vrata za male krznene prijatelje. Na veliku radost vlasnika životinja oni sada mogu da uživaju zajedno u toplom i prijatnom prostoru. Vlasnici ugostiteljskih objekata su postali svesni potreba vlasnika životinja, pa se zato danas na velikom broju ulaza u restorane može videti nalepnica "pet frendly".

Ikako se često može čuti rasprava na temu uvođenja životinja u restorane i druge javne ustanove svi vlasnici životinja imaju razlog za radovanje. Kao što je to normalno u velikom broju restorana u Americi i Evropi i Beograd počinje polako da usvaja pet frendly naviku. Iako pomalo stidljivo, veliki broj beogradskih restorana je već prihvatio ovu ideju i otvorio svoja vrata za životinje. A zašto stidljivo? Zato što se još uvek veliki broj njih izjašnjava da jesu pet frendly ali za male rase, odnosno pse nižeg rasta. Neki od restorana u Beogradu u kojima možete opušteno uživati sa svojim ljubimcem su restoran Mokum, restoran Duomo, restoran Kalemegdanska terasa,   i mnogi drugi. Ipak ima i onih koji su još uvek pola pola, odnosno psi su dozvoljeni u baštama, ali ne i u zatvorenom delu restorana. 

U javnosti se mogu čiti različita mišljenja na ovu temu. Od onih koji su izrazito protiv i koji ne žele da borave u restoranima gde su dozovljene životinje, preko drugih kojima je svejedno da li su ili nisu tu, a ipak najveći broj je onih koji se vrlo raduju ovakvoj praksi. Restorani koji još uvek nisu pet frendly su restoran Langouste, kao i restoran Tri šešira. Argumenata za svačiju odluku ima, ali uz malo razumevanja, sa obe strane, sigurno je da se može naći kompromisno rešenje. 

Vlasnici pasa su često imali velike probleme kada je uvođenje pasa u lokale i restorane u pitanju. Ipak, od sada ako ne želite da prostor delite sa životinjama obratite pažnju da li na vratima restorana stoji nalepnica "pet frendly" ili se informišite kod osoblja restorana. 

Naravno, ne treba zaboraviti da iako je dozvoljeno da ih uvedete unutra, postoje pravila ponašanja koja bi svi trebali da poštuju. Onda će svima biti prijatno, i vlasnicima životinja, ali i ostalim gostima koji žele da u miru i opuštenoj atmosferi uživaju u svom izlasku. 

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

najbolji restorani za dan zaljubljenih naslovna
plus

Najbolji restorani za dan zaljubljenih (2020)

Kategorija: Zanimljivosti

02.02.2020

Jedna od najvećih pokretačkih sila na svetu svakako je ljubav. Iako igra značajnu ulogu u životu svakog čoveka, ljudi često nemaju vremena da se posvete...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...