Campo De Fiori - ukus i miris Italije u samom srcu Beograda

17/05/2017

Posetili smo

Posle mnogobrojnih obaveza koje smo morali da završimo u centru, osetili smo da nam krče stomaci. Obzirom na to da smo se dobro izmorili, žudeli smo za nečim testastim i odlučili smo da se zaputimo u Skadarliju i probamo neku od pica restorana Campo De Fiori o kojima bruji ceo grad. Iako u samom centru, lako smo uspeli da nađemo parking mesto u Cetinjskoj ulici, na privatnom parkingu. Možda jeste malo skuplja varijanta obzirom da se plaća 100 dinara po satu, ali je velika ušteda živaca i vremena koje bismo proveli tražeći mesto po okolnim zoniranim ulicama.

Na par minuta hoda već smo stigli do uvek budne Skadarske ulice i već na samom njenom početku osetili smo očaravajući zamamni miris koji nas je odmah podsetio na Italiju.
Taj utisak se pojačao čim smo ušli u restoran Campo De Fiori i njegov autentični italijanski ambijent.
Enterijer je u prijatnim zemljanim tonovima sa izvanredno uklopljenim detaljima i slikama.

Restoran Campo De Fiori

Separei sa preudobnim kožnim kaučima mamili su da se izvrnemo u njima, ali pošto je bilo lepo vreme odlučili smo da ručamo u preslatkoj, i isto tako udobnoj bašti za koju smo i napravili rezervaciju.

Restoran Campo De Fiori

Obzirom da je bilo vreme ručka, restoran se veoma brzo napunio i na prvi pogled bilo je jasno da je ovo omiljeno mesto mnogih.
Iako su svi stolovi za treptaj oka bili puni, ljubazni konobar nam je odmah prišao sa radosnim osmehom na licu, što nas je baš prijatno iznenadilo.

Našli smo se u nebranom grožđu – kako izabrati samo jedan od toliko preukusnih specijaliteta? Teškom mukom, pogled smo uperili u deo sa picama, ali avaj – svaka zvuči savršeno! Konobar nam je olakšao muke i preporučio nam da probamo picu pod nazivom Pizza Prugna.

Takođe smo bili oduševljeni brzinom kojom smo dobili jelo, a o tome kakvog je neobičnog ukusa ova pica sa suvim šljivama koju smo probali, možete pročitati ovde, da se ne ponavljamo.

Pizza Prugna

Nije ni čudo što je ova picerija na tako dobrom glasu – pice su im božanstvene, a prijateljska atmosfera i veoma ljubazno osoblje učiniće da se ovde osećate kao kod kuće.

Da ne dužimo puno, naše iskustvo bilo je fantastično i restoran Campo De Fiori zaslužio je čistu desetku, a ako ne verujete našem sudu - rezervišite svoje mesto i uverite se sami.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...