NOVI JESENJI TREND: Da li znate da postoji NARANDŽASTO VINO?

05/09/2017

Zanimljivosti

Narandžasto vino

Crveno, belo, roze i narandžasto vino? Vino boje bundeve spremno je da se pridruži svetom trojstvu vina.
Već smo pisali o plavom vinu, a sada je tu i vino sunčevih tonova da malo razbije monotoniju.

Narandžasto vino pravi se fermentisanjem soka od belog grožđa sa korom. Ovaj sok se skladišti u velike glinene posude pod nazivom ““qvevri” i ostavlja neko vreme da strari. Neoljuštena kora je ta koja ovom vinu daje specifičnu boju. Tako da je ovo više stil pravljenja vina nego nova vrsta jer je ovo vino svoje ime dobilo po boji, a ne po posebnoj sorti voća.

Kada uporedimo, razlika u pravljenju vina je upravo kora grožđa – belo vino pravi se od belog grožđa bez kore i semenki, dok se narandžasto vino pravi od celog zrna grožđa, sa korom i semenkama.

Narandžasto vino

Ovo vino ima “bogat, orašast ukus” i boju koja je veoma aktuelna u jesenjim mesecima.

Za sve one koji vole sve nijanse žute i narandžaste boje koje donosi jesen, ovo je idealno vino uz laganu večeru, a posebno uz pitu od bundeve.

Ako ga niste videli do sada, ne brinite. Uskoro će društvene mreže biti preplavljene fotografijama narandžastog vina na hrpi opalog lišća ili uz bundeve.

Vinari tvrde da ovo vino nije inovacija u vinarskoj industriji, već korak nazad. Narandžasto vino ne može da se pohvali nekim posebnim kvalitetom ili specifičnim ukusom, već samo interesantnom bojom i to samo za predstojeću sezonu.

Ipak, lepo se slika, a to je izgleda ovih dana najvažnije…

 

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...