NOVI JESENJI TREND: Da li znate da postoji NARANDŽASTO VINO?

05/09/2017

Zanimljivosti

Narandžasto vino

Crveno, belo, roze i narandžasto vino? Vino boje bundeve spremno je da se pridruži svetom trojstvu vina.
Već smo pisali o plavom vinu, a sada je tu i vino sunčevih tonova da malo razbije monotoniju.

Narandžasto vino pravi se fermentisanjem soka od belog grožđa sa korom. Ovaj sok se skladišti u velike glinene posude pod nazivom ““qvevri” i ostavlja neko vreme da strari. Neoljuštena kora je ta koja ovom vinu daje specifičnu boju. Tako da je ovo više stil pravljenja vina nego nova vrsta jer je ovo vino svoje ime dobilo po boji, a ne po posebnoj sorti voća.

Kada uporedimo, razlika u pravljenju vina je upravo kora grožđa – belo vino pravi se od belog grožđa bez kore i semenki, dok se narandžasto vino pravi od celog zrna grožđa, sa korom i semenkama.

Narandžasto vino

Ovo vino ima “bogat, orašast ukus” i boju koja je veoma aktuelna u jesenjim mesecima.

Za sve one koji vole sve nijanse žute i narandžaste boje koje donosi jesen, ovo je idealno vino uz laganu večeru, a posebno uz pitu od bundeve.

Ako ga niste videli do sada, ne brinite. Uskoro će društvene mreže biti preplavljene fotografijama narandžastog vina na hrpi opalog lišća ili uz bundeve.

Vinari tvrde da ovo vino nije inovacija u vinarskoj industriji, već korak nazad. Narandžasto vino ne može da se pohvali nekim posebnim kvalitetom ili specifičnim ukusom, već samo interesantnom bojom i to samo za predstojeću sezonu.

Ipak, lepo se slika, a to je izgleda ovih dana najvažnije…

 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...