Restoran Tesla – nešto potpuno drugačije i jedinstveno

03/11/2017

Posetili smo

Restoran Tesla je za kratko vreme stekao reputaciju odličnog restorana koji se izdvaja svojom jedinstvenošću od ostalih restorana u Beogradu. Kako bi videli da li je zaista tako, odlučili smo da ga posetimo.

Njegov spoljašnji izgled odaje utisak da ulazite neki drugi svet, a čim pređete njegov prag shvatite da je taj utisak i te kako opravdan.

Restoran Tesla

Restoran je inspirisan našim najpoznatijim naučnikom, Nikolom Teslom, a njegov ambijent izgleda kao da ga je on lično uređivao. Od zanimljivih, poluogoljenih zidova sa kojih vise žice i kukice, preko sjajnih klasičnih lustera i neobičnog nameštaja, ovaj prostor predstavlja skup brižljivo biranih detalja koji se savršeno uklapaju.

Restoran Tesla
Restoran predstavlja omaž našem genijalcu, i jedini je restoran – muzej u Beogradu. Specijalna interaktivna postavka približiće vam lik i delo ovog brilijantnog naučnika, pa uvek možete da naučite nešto novo.

Restoran Tesla, interaktivna izložba

Mi smo rešili da navratimo u večernjim satima, kada restoran nudi i bogat muzički program. Izabrali smo veče džez muzike, a bend uživo potpuno nas je oduševio.
Usluga je odlična, a konobari su veoma ljubazni i predustretljivi. I brzi, iako je bila poprilična gužva. Kuhinja izgleda takođe radi kao podmazana jer smo poručeno jelo dobili za vrlo kratko vreme.

Restoran Tesla

Odlučili smo se za jagnjeće kotlete sa pireom od šargarepe, a kakvog je ukusa saznajte ovde.

Jagnjeći kotleti sa pireom od šargarepe

Ono što nam se posebno svidelo je to da na meniju nema klasičnih jela i veoma je specifičan. Kao da šalje poruku da se svima ne može ugoditi i da je pravljen za određeniju ciljnu grupu – za one koji vole da eksperimentišu sa novim ukusama i kombinacijama.

Atmosfera je veoma prijatna i opuštena, a restoran Tesla ima potpuno drugu priču od svih ostalih beogradskih restorana. Svoju priču, koja ga i čini tako posebnim.

Ukoliko želite nešto totalno drugačije i inovativno, onda morate da posetite restoran Tesla. Sigurni smo da ćete se oduševiti ambijentom, uslugom, izvrsnom kuhinjom i sjajnom zabavom koju ovaj restoran pruža.

restoran tesla 52

Restoran Tesla

Karađorđeva 21

Rezervacije: 066 00 24 00

pogledaj restoran

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...