Jagnjeći kotleti sa PIREOM OD ŠARGAREPE

Restoran Tesla

jagnjeci kotleti sa pireom od sargarepe
price tag

2811 din

utisak

Mnogo smo slušali o restoranu Tesla. Te kako je tamo sjajan provod, te kako je hrana prosto izvrsna, pa smo rešili da to lično proverimo.

Zato smo se zaputili u Karađorđevu 21, gde je ovaj restoran lociran.
Naša fascinacija ovim ambijentom zahteva poseban tekst, tako da naše impresije samim restoranom možete pročitati ovde.

Čim smo se smestili, ljubazni i druželjubivi konobar doneo nam je jelovnik. Meni je zanimljiv kao i sam restoran i veoma eklektičan. Na njemu ćete naći mnogo neobičnih kombinacija, a mi smo se odlučili za jagnjeće kotlete sa pireom od šargarepe.
Izbor je pao upravo zbog toga što nikada nismo jeli pire od šargarepe, pa smo odlučili da mu damo šansu, iako ne zvuči baš primamlivo.

Jelo nam je stiglo veoma brzo. Bilo je tako lepo aranžirano da nam je bilo žao da ga probamo, a posebno nam se svideo cvetić koji je osvežio ceo tanjir. Ipak, neodoljivi mirisi su mamili, a glad je preovladala, pa smo nasrnuli na ovo umetničko delo.

Jagnjeći kotleti spremljeni su savršeno, a meso je toliko bilo mekano da se topilo u ustima. Sočno i lepo začinjeno, stvarno je pravi melem za gladan stomak. Plašili smo se da nam ukus pirea od šargarepe ne pokvari ukus divne jagnjetine, ali iak smo se odvažili da ga probamo. A onda, totalno iznenađenje!

Neverovatno, ali pire od šargarepe ide bolje sa jagnjetinom od ičega što smo do sada probali. Kremasta struktura i osvežavajuć ukus fenomenalno se uklapa sa mesnatom jagnjetinom. Malo je reći da nas je ovo jelo potpuno oduvalo sa nogu i da njegov kvalitet u potpunosti odgovara ceni.

Ako mislite da je pire samo od krompira, morate da probate ovo jelo. Restoran Tesla i njegovi izvrsni kuvari okrenuće vam svet naglavačke i otvoriće vam nove horizonte gurmanske kuhinje.

slični specijaliteti

biftek rolnica 1 (1)

Biftek Salsa Verde

Restoran Dolly Bell

Cena: 1720 din

dupli burger

Ovaj dupli burger je nešto što morate da probate

Restoran Put Oko Sveta

Cena: 890 din

pacetina u lisnatom testu restoran little bay

HRSKAVO, A SOČNO: Pačetina u lisnatom testu

Restoran Little Bay

Cena: 850 din