STVARNO POSTOJI: Ananas PINK boje osvaja internet

26/05/2017

Zanimljivosti

Pink ananas

Možda ste skrolujući Instagram naišli na fotografiju roze ananasa i verovatno ste pomislili da se neko zaigrao sa filterima i fotošopom.

Nije stvar u fotomontaži, ananas pink boje zaista postoji!

Čudan soj ove južne voćke razvija kompanija Del Monte Fresh Produce još od 2005. godine, ali tek sada je ugledao svetlost dana i, kao i voćni suši, osvojio je ljubitelje hrane na prečac.
Internet bruji o ovoj voćki neobične boje, a glavno pitanje je da li je pogodan za jelo.

Prošlog decembra, američko Ministarstvo zdravlja dalo je svoje odobrenje, što znači da može da se prodaje u supermarketima i prodavnicama.
Rozi ananas može izgledati spolja kao običan ananas ili može biti pink boje, ali unutrašnjost je uvek roze boje.

Pink ananas

Iako je jestiv, istina je da je ovaj rozi ananas genetski modifikovan proizvod. Svoju boju dobija zbog supstance likopen koja paradajizu daje vatrenu, crvenu nijansu tako da je već prisutan u vašoj ishrani, iako to možda niste znali.

Pink ananas

Takođe, izgleda da likopen osim što daje ananasu rozu boju, čini ovaj ananas slađim od običnog.
Ipak, kada se ovaj rozi ananas nađe na rafovima ljudima verovatno neće biti toliko bitno kakvog je ukusa i sastava dokle god izgleda lepo u šejkovima i koktelima koje će fotografisati i kačiti na Instagram.

Naravno, sa pink ananasom u pozadini.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...