STVARNO POSTOJI: Ananas PINK boje osvaja internet

26/05/2017

Zanimljivosti

Pink ananas

Možda ste skrolujući Instagram naišli na fotografiju roze ananasa i verovatno ste pomislili da se neko zaigrao sa filterima i fotošopom.

Nije stvar u fotomontaži, ananas pink boje zaista postoji!

Čudan soj ove južne voćke razvija kompanija Del Monte Fresh Produce još od 2005. godine, ali tek sada je ugledao svetlost dana i, kao i voćni suši, osvojio je ljubitelje hrane na prečac.
Internet bruji o ovoj voćki neobične boje, a glavno pitanje je da li je pogodan za jelo.

Prošlog decembra, američko Ministarstvo zdravlja dalo je svoje odobrenje, što znači da može da se prodaje u supermarketima i prodavnicama.
Rozi ananas može izgledati spolja kao običan ananas ili može biti pink boje, ali unutrašnjost je uvek roze boje.

Pink ananas

Iako je jestiv, istina je da je ovaj rozi ananas genetski modifikovan proizvod. Svoju boju dobija zbog supstance likopen koja paradajizu daje vatrenu, crvenu nijansu tako da je već prisutan u vašoj ishrani, iako to možda niste znali.

Pink ananas

Takođe, izgleda da likopen osim što daje ananasu rozu boju, čini ovaj ananas slađim od običnog.
Ipak, kada se ovaj rozi ananas nađe na rafovima ljudima verovatno neće biti toliko bitno kakvog je ukusa i sastava dokle god izgleda lepo u šejkovima i koktelima koje će fotografisati i kačiti na Instagram.

Naravno, sa pink ananasom u pozadini.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...