Trendi ukus 2018. godine biće… SMOKVA?

12/12/2017

Zanimljivosti

Smokve

Za sve koji prate tržište hrane i novih trendova vezanih za nju, znaju da je decembar mesec kada magazini i blogovi o hrani pogađaju koji će novi ukus biti aktuelan naredne godine.

Ako je verovati kompaniji Firmenich, to su, do sada dosta podcenjene, smokve.

Ova kompanija koja je jedna od vodećih u “biznisu ukusa” proglasila je smokve “Ukusom 2018. godine”, sa veoma ubedljivim argumentima koji idu u korist ovoj zanemarenoj voćki.

Švajcarski brend tvrdi da su smokve trendi već neko vreme.

- Smokve počinju da budu veoma popularne, a raznovrsnost proizvoda koji sadrže smokve porasla je za 80% u periodu od 2012. do 2016. godine. Smokve imaju brojne benefite po naše zdravlje, sladak izadovoljavajući ukus i pružaju nesagledive mogućnosti za kombinovanje sa mnogim proizvodima – rekao je Kris Milington, direktor kompanije Firmenich.

Milington je dodao da su smokve bogate vlaknima i esencijalnim mineralima poput magnezijuma, maganaza, kalcijuma i fosfora. Pritom, prirodna slatkoća smokvi je sjajna supstitucija za šećer.

Ipak, kada se priča o njihovom ukusu,  smokve su na glasu kao kontradiktorne.

Smokve

- Prirodno su slatke, a ipak veoma kompleksne. Mesnate su i gnjecave, a opet se tope u ustima. Upravo zbog toga, bude inspiraciju za kreiranje vrlo kreativnih kombinacija. Njihov ukus možemo okarakterisati kao voćni, džemasti, cvetni, šumski, vinasti. Cela paleta ukusa u jednoj voćki koja pruža neograničene mogućnosti – navodi Milington.

Kompanija takođe sugeriše da se smokve posmatraju i kao “autentične” i “bezvremene” sa dubokom vezom sa prošlosti – sve što je potrebno da smokve postanu novi svetski trend.

- Nar, masline, smokve ljudi koriste od pamtiveka. Smokve su nekada bile cenjene više od zlata i krajnje je vreme da povrate nekadašnju slavu. Smatramo da će 2018. godina biti baš u znaku smokvi i da će se na policama naći mnogobrojni proizvodi baš sa njihovim ukusom – zaključio je Milington.

Pa, što bi se reklo – vreme će pokazati. U svakom slučaju, smatramo da su smokve svakako prihvatljivija opcija od npr. piva sa ukusom nudli, jogurta od graška ili  kokica sa ukusom bundeve.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...