Najbolji etno restorani u Beogradu

12/05/2018

Interesting facts

Restoran Stara kafana

Beograd je grad mnogih ukusa. U njemu možete naći mnogobrojne kineske i japanske restorane, probati kuhinju egzotične Indije i Bliskog istoka, kao i mnoge zapadnjačke specijalitete.

Isprobavanje novih ukusa uvek je zanimljivo, ali ništa ne može da zameni dobru, tradicionalnu, srsku kuhunju. Tako etno restorani nikada ne izlaze iz mode i mnogi će se pre odlučiti za ćevape ili jagnjetinu ispod sača, nego za neke specijalitete internacionalnog karaktera.

Predstavljamo vam 5 najboljih etno restorana u Beogradu u kojima ćete sigurno uživati.

Restoran Tri šešira

Restoran Tri šešira

Skadarlija je čuvar tradicionalnog i boemskog duha Beograda. Među mnogim kafanama i restoranima jedan se posebno ističe svojim kvalitetom – restoran Tri šešira.

Otvoren davne 1864. godine, ovaj restoran nije samo mesto gde možete uživati u izvrsnoj hrani – to je mesto od vitalnog značaja za srpsku kulturu i nasleđe. Sa tradicijom dugom skoro 155 godina, restoran Tri šešira je bio mesto okupljanja istaknutih poeta, novinara, muzičara, naučnika, političara i književnika.

Ovde su se skupljali Beogradski boemi, a duh minulih dana utkan je u svaki deo njegovog prijatnog ambijenta.

Restoran poseduje i šarmantnu baštu okruženu cveće, u kojoj gosti tokom toplih dana mogu uživati u starogradskoj muzici najboljih tamburaša u gradu.

Jela koja možete probati u restoranu Tri šešira spremaju se po tradicionalnim, starim receptima koji će vas vratiti u detinjstvo.

Restoran Tri šešira je jedno od mesta koje pravi hedonista i gurman ne može da zaobiđe. Izvanredna hrana, jedinstven ambijent i atmosfera, tradicionalna muzika i  besprekorna usluga opravdavaju reputaciju ovog restorana.
Ćevapi ovog restorana važe za najbolje u gradu. Ukoliko ste ljubitelj mesa, svakako probajte ćevapčiće "Tri Šešira" i uverite se da li je njihova eputacija opravdana.

Adresa: Skadarska 29

Radno vreme: Svaki dan od 11h do 02h

Broj za rezervacije: 066/00-24-00

Više informacija: restoran Tri Šešira

Restoran Tri Šešira, ćevapi

Bistro Trandafilović

Restoran Trandafilović

Bistro Trandafilović ubraja se u jedan od najstarijih restorana u Beogradu. Izgrađen je 1929. godine i od tada postao nezamenljivi deo Vračara. Stanovnici ovog kraja navikli su se da u blizini imaju restoran gde mogu da uživaju u sjajnoj hrani, prijatnom ambijentu i odmaranjem u hladu platana starog 150 godina, koji se nalazi u centru prelepe bašte.

Restoran Trandafilović trudi se da spoji tradicionalne recepte sa novim trendovima. Na meniju ovog restorana tako se nalaze stara srpska jela, predstavljena u novom ruhu. Ovde možete probati prave domaće knedle sa šljivama, pikantne ćevapčiće, šnenokle i mnoga druga izvrsna jela tradicionalne kuhinje.

Enterijer i jelovnik prilagođava se tako da bi svakom pružio nešto, ali restoran se trudi da održi duh tradicije. U tome uspeva, jer je ovo jedan od najboljih etno restorana u Beogradu.

Visok nivo usluge, kvalitetna ponuda i prijatan ambijent čine da gosti iz restorana Trandafilović odu maksimalno zadovoljni i jedva čekaju da ga preporuče prijateljima.

Čuburska Tepsija za dve osobe koja sadrži ćevape, ražnjiće, kobasicu, belu, vešalicu, slaninu sa tranda garniturom, zadovoljiće sva vaša čula i pokazati vam raznovrstnost i kvalitet ovog restorana.

Adresa: Ugao Makezijeve i Mutapove ulice

Radno vreme: Nedelja - četvrtak: od 08h do ponoći; Petak i subota: 8h do 01h

Broj za rezervacije: 066/00-24-00

Više informacija: Bistro Trandafilović

Restoran Trandafilović - jelo Čuburska Tepsija

Restoran Taverna Jakovljević

Restorani Tavern Jakovljević

Restoran Taverna Jakovljević je porodični restoran, osnovan sa ciljem da gostima dočara sve čari kulinarske ponude nacionalnih specijaliteta.
Ovde možete osetiti ukus pravih tradicionalnih jela, spremljenih po autentičnim recepturama, što ga čini jednim od najboljih etno restorana u Beogradu. 

 Njegov ambijent je gostoprimljiv i domaćinski, uređen u rustičnom dizajnu sa mnoštvom etno elemenata. 

U ovom restoranu uvek vam se iskreno obraduju i daju sve od sebe kako bi vas maksimalno ugostili, tako da poseta restoranu Taverna Jakovljević postaje i ostaje najlepša uspomena. Velika prednost ovog restorana je njegova prostrana bašta sa koje se pruža nestvaran pogled na reku i njeno prelepo prirodno okruženje

Sve preporuke idu rolovanoj teletini, koja osvaja svojom jednostavnošću i savršenim ukusima.

Adresa: Ušće 1a

Radno vreme: Svakog dana od 09h do 00h

Broj za rezervacije: 066/00-24-00

Više informacija: Restoran Jakovljević

Restoran Taverna Jakovljević - rolovana teletina

Restoran Trem

Restoran Trem

Restoran Trem je pravo mesto za uživanje u dobrom zalogaju. S obzirom na to da se nalazi u mirnom kraju Banovog brda, zaklonjen od gužve i saobraćaja, predstavlja idealan predah od gradske vreve.

Enterijer ovog restorana je kombinacija tradicionalnih i modernih elemenata, koji se savršeno dopunjuju i slažu. Na prvi pogled se vidi da je velika pažnja posvećena detaljima, koji ulepšavaju ceo prostor.

Spoljašnost restorana Trem nije nimalo manje impozantna. Prelepa bašta dominira prostorom i prava je oaza uživanja u toplim danima i dobrim ukusima.

Jelovnik ovog restorana, kao i njegov ambijent, tradicionalnog karaktera, baziran je na nacionalnoj kuhinji. Ipak, restoran Trem se trudi da zadovolji sve ukuse, pa se na meniju nalaze i pojedini poznati internacionalni specijaliteti. Sva jela etno kuhinje su izvrsna, a za T-bone stejk koji se sprema u ovom restoranu, priča se da je najbolji u gradu.

Zbog kvaliteta koji je na zavidnom nivou, preukusne hrane, mirnog i opuštenog ambijeta i vrhunske usluge, ovaj restoran je jedan od najboljih etno restorana u Beogradu. Postaćete njegov stalni gost već posle prve posete.

Adresa: Pilota Mihajla Petrovica 75

Radno vreme: Ponedeljak - Subota: 08h do 00h; Nedelja: 10h - 00h

Broj za rezervacije: 066/00-24-00

Više informacija: Restoran Trem

Restoran Trem

Stara Kafana

Stara kafana

Stara Kafana je pravo mesto za sve gurmane istančanog ukusa, koji vole da uživaju u etno specijalitetima.

Iako se nalazi na Dušanovcu, mogla bi da stane rame uz rame sa mnogim skadarlijskim kafanama, i čak odnese pobedu. Tome doprinosi osećaj da je tradicija Srbije utkana u same zidove restorana, koji potvrđuje izvanredna hrana spremljena po starim recepturama.

Ovo je zaista mesto sa dušom, koje verno prikazuje kako prava kafana treba da izgleda. Stara Kafana slavi život i uživanje u njemu, tako da je nezaobilazno mesto okupljanja boema i hedonista. U ovoj kafani preovladava domaćinska i vesela atmosfera, koju upotpunjavaju zvuci starogradske muzike koju izvode tamburaši uživo. Stara Kafana osvojiće vas na prvi pogled i rado ćete joj se vraćati.
Ovde možete uživati u najboljim jelima srpske nacionalne kuhinje. Bilo koje da izaberete, nećete pogrešiti, pošto su sva izvrsna. Ono što svakako morate probati u Staroj kafani je rakija. Kuvana rakija je kao melem za grlo u hladnim danima, dok je domaća travarica lek za dušu i telo. Rakija je neizostavan deo srpske trpeze i svakog veselja, a u Staroj Kafani možete probati rakije provereno dobrog kvaliteta. 

Adresa: Ustanička 66

Radno vreme: Ponedeljak - Subota: 9h - 01h; Nedelja: 12:00 - 19:00 h

Broj za rezervacije: 066/00-24-00

Više informacija: Stara Kafana

Restoran Stara Kafana

Iako većina restorana u Beogradu služi jela nacionalne kuhinje, njihov kvalitet se dosta razlikuje. Ako posetite nekih od navedenih etno restorana, možete biti sigurni da ćete biti zadovoljni. Vaši gosti iz inostranstva će sigurno želeti da probaju neke tradicionalne srpske specijalitete, tako da ih nemojte izneveriti – odvedite ih u neki od ovih najboljih tradicionalnih, etno restorana u Beogradu.

Other news

restoran naslovna
plus

The best restaurants in downtown Belgrade

Category: Interesting facts

03.10.2019

The Belgrade catering scene is made up of a wide variety of restaurants. Depending on your preferences and needs, you can opt for those who offer national...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 best restaurants by the river in Belgrade

Category: Interesting facts

05.07.2019

Two beautiful rivers, fantastic nature and superb cuisine are just a part of what awaits you when it comes to the Belgrade hospitality scene. Some of the most...

restorani sa pogledom
plus

Belgrade Restaurants with the Best View (2021)

Category: News

03.05.2019

Belgrade is a city that offers many opportunities. When you feel like dining out, there is a wide selection of restaurants offering delicious food and a...